Вероятно се е случвало на всеки – през главата ви минава мисълта, че едва ли ще успеете да спестите сума и този месец.


И докато тази мисъл ви тревожи и ви кара да изпитвате известен дискомфорт, ние сме тук, за да ви убедим, че всъщност е напълно възможно и осъществимо заделянето на не малка месечна сума.

Вижте кои са най-лесните начини, чрез които ще успеете да спестите пари, без това драстично да се отрази на начина ви на живот.

Продайте ненужните си вещи

Вероятно всеки един от нас разполага с вещи, трупани с години в дома му. Сигурни сме, че не използвате редица от тях – защо не ги продадете, вместо да събират прах или да са изоставени на някое таванско помещение?

Разпродаването на вещи, които вече не използвате, би могло да ви донесе не малки финансови постъпления, които, от своя страна, бихте могли да заделите към спестяванията си.

Изкарвайте пари от хобитата си като страничен доход

Ако сте човек на изкуството, например, и обичате да рисувате, то бихте могли да разпространите творенията си в търсене не евентуални купувачи, които биха харесали и оценили труда ви. Ако хобитата ви са ситуирани в сферата на изкуството, то определено може да опитате да откриете своето поле за изява, което, от своя страна – ще спомогне за припечелването на някоя и друга сума.

Превключете се към по-евтин абонаментен план

Този съвет касае, преди всичко, абонаментните планове на мобилните телефони. Действително ли имате необходимост от всички функции и добавки, които ви предлага настоящия ви план? Обърнете внимание на това в идния месец – наблюдавайте колко от функционалностите на плана действително ви влизат в употреба. Ако забележите, че редица функции остават неизползвани, то тогава не би било никак лоша идея да минете на друг, по-икономичен план. Така, от една страна, ще използвате максимално зададените му характеристики, а, от друга – ще съумеете и да поспестите някоя и друга сума на месец.