Кръстчето е най-разпознаваемият религиозен символ, който до известна степен разкрива нашите вярвания и принадлежност. Що се отнася до актуалност, едно е сигурно, емблематичното мъжко колие с кръст никога няма да излезе от полезрението на потребителите.

Ако в изработката му са вложени естествени материали и благороден метал, то това си остава доживотно вложение, което можете да носите винаги.

От къде тръгва традицията

Носенето на колиета датира от дълбока древност. В древен Рим те са били запазена марка на мъжете. Жените не са оставали пренебрегнати с необичайни по стил и изработка бижута. В самото начало на възникване на християнството, кръстчетата дори не са били познати. Тяхното начало се свързва с разпъването на Исус Христос, което за вярващите е преломен етап.

Връщайки се няколко години по-назад, може да разкрием дълголетната тайна за късмет и просперитет на римляните. За тях е било не само обичайно, но направо задължително да окичват на герданите си мъжки атрибути. Единствен и неоспорим знак за силен талисман носещ изобилно добруване, здраве и дълголетие. Няма да откриете гражданин на древната империя, който да не е бил закичен с него и да не го поставя на входа на дома или магазина си. 

Днес би било повече от комично, ако прибегнем до този стар обичай. Едва ли ще намерите по-простичък и същевременно красив начин да изразите християнското начало от кръстчето.

Подходящо за мъже, жени и деца, накитите от този вид са неостаряващи. Те се комбинират с всякакви дрехи. Дори можете да ги носите и с други бижута.

Абсолютен хит са колаборациите между плочки и кръстчета.

 Те стоят издържано и семпло, като не натрапват твърде своето присъствие. Няма да сбъркате, ако ги носите в комбинация с второ колие. Просто не прекалявайте с тенденцията на религиозните символи. Спокойно може да изберете за висулка на второто типично мъжки изображения, като брадва, куршум, котва, гиричка или дори мъниста.

Последните, в съчетание с други морски мотиви, ще се превърнат в неизменни и любими аксесоари на всеки мачо през летните месеци. Комплектовани с гривна ще завършат цялостния вид. В  добавка на подходящ пръстен и колан, няма какво повече да искате от визията си.

Отделете няколко минути и се осведомете за новите предложения на световни марки, сред които Armani, Diesel, Fossil, Bliss, Guess, Lee Cooper и още много други. Всички тях ще откриете на страниците на shine.bg. Сайтът е изключителен представител на водещите в бранша и се подвизава с голямо разнообразие и конкурентни цени.