Организациите се опитват да купуват продукти в чужбина по различни причини. Така например покупката на електро уреди и стоки за бита на по-ниска цена, достъп до материали на местните пазари и прочие може да усложнят нещата.

Hali.bg е онлайн магазин за всякакви стоки за дома и бита. Предлага електроника, електроуреди, техника за бита с повредени опаковки, но изцяло качествени и функциониращи уреди.

Чрез тях може да купите артикули от чужбина и такива да се доставят с ниска цена, добро качество и професионални услуги.

Независимо, дали вашата организация трябва да купува в онлайн магазин стоки с нарушена опаковка от чужбина или да разшири приходите си чрез закупуване на по-евтини консумативи, има много въпроси, които трябва да разгледате, в случай че тръгнете по този път.

Вашата организация трябва да реши дали е подходящо да се излага на риск, свързан с международната търговия и изграждане на алтернативен план за потенциални проблеми, които могат да възникнат по-късно. Трябва да прецени, дали това е основна част от облекчаване на тези несигурности.

С тази публикация ще откриете нещата, които да имате предвид, докато купувате артикули от чужбина.

Качество и Състояние

Качеството е основен сегмент на всеки артикул и липсата му може да бъде парично унищожителна. Това се получава ако споразумението ви няма никакви предпоставки за определяне на качество. Използването на чуждестранни доставчици може да доведе до рискове и резултати, които да повлияят на качеството и състоянието на вашите стоки и услуги. Ако решите да рискувате може да получите желаните резултати.

За целта, помислете какво ще направите, ако поръчаният от вас артикул не отговаря на вашите желания. Работейки с чуждестранни доставчици, вашите операции ще зависят от качеството и състоянието на предлаганите от тях стоки. В момента, когато се появят проблеми с естеството на продуктите, допълнителното разделяне между вас и вашите задгранични доставчици, наред с различията в езика, културата и законовите насоки, може да доведе до продължителни отлагания в операциите, производството и транспортирането. Ето, защо е добре да помислите над:

Качеството да варира в зависимост от вашия бизнес, индустрия и вашите цели.

В какво качество ще управлявате въпроса за стойността, когато управлявате организации и лица от алтернативна държава. Последната може да има алтернативно разбиране за това, какво се счита за „качествен“ елемент?

Представете си сценарий, при който артикулът пристига повреден, неизползваем или в непродаваемо състояние?

Помислете за опцията стоки с нарушена опаковка, върнати в 14-дневния срок или просто не са били потърсени от купувачите си и са като нови.

По отношение на бързоразвалящите се стоки, помислете за възможността хладилното устройство да се повреди и артикулът да се развали по време на пътуване.

Пренасяне

За да използвате всякакви суровини, те трябва да пристигнат навреме.

Какво ще направите, ако нещото не пристигне по график или в случай, че никога не пристигне?

По какъв начин ще решите, дали доставката е завършена и какво ще направите, ако не е пълна? Това запитване може да изглежда достатъчно елементарно, в случай че поискате контейнер от 100 артикула, но начинът за проверка на всяка заявка може да се окаже все по-объркан с всяка поръчана допълнителна кутия.

Какво ще направите, ако поръчката е недостатъчна и какво въздействие ще има това, върху вашия бизнес? Например, какви са последиците от приемането на само 65 неща от поръчка, която е зададена за 100 неща?

Транспортът може да не е изключително скъп, но може да крие опасности, свързани с транспортирането на багажа. Също така в товара може да има скъпа техника и уреди, тежки, обемисти или бързо развалящи се стоки, особено когато изисква уникална обработка.

В зависимост от вашия бизнес, може да се наложи да обмислите придружаващите въпроси, идентифициращи риска от транспортиране при покупка в чужбина.

Време

В бизнеса времето може да бъде всичко. В случай, че купувате стоки, които се случват от време на време, планирането по начина, по който получавате продукти, ще е наложително да се обмисли.

Времето на вашите плащания също може да бъде поставено под въпрос. Кога ще платите на доставчика: преди транспортирането или по време на доставката на пратката? Помислете и над това, дали ще платите разходите за финансиране, докато стоката пътува и пр.?

За сметка на произведените артикули, късното навлизане на сегмент ще доведе ли до спиране линията за генериране? При условие, че това е така, доколко зависи вашият бизнес от тази част и какъв е паричният риск, ако не приемете сегмента по график?

Помислете ситуацията, при която вашият бизнес купува сезонни запаси, които първоначално са резервирани за път в даден месец, но пристигат на мястото със закъснение.

Ще има ли достатъчно време за доставяне на продуктите до подходящи магазини?

Вашите клиенти няма ли да плащат, ако продуктите не пристигнат по график?

Ще има ли достатъчно време за продажба на стоки, преди даден повод/празник? Ако не, какво ще правите с акциите след Коледа, например? Каква сума ще загубите от продажбите и каква сума ще струва съхраняването на този запас?

В заключение:

Къде да купя:

В онлайн магазина за стоки с нарушена опаковка hali.bg, стоки върнати в 14-дневния срок или просто не са били потърсени от купувачите си и са като нови може да намерите всичко, от което се нуждаете.
С това ще получите лесна, бърза, разумна и точна доставка на всички избрани продукти до вашия праг. Не се колебайте да посетите онлайн магазина HALI.BG и да разгледате всички артикули!