Можете ли да посочите жена, която не обича да носи бижута? Най-вероятно има такива, но се броят на пръстите на ръката.

Дамите отдавна са открили преимуществата на накитите. Употребата им обогатява не само дрехите, но и общото излъчване. Най-ранно датирани се оказват огърлиците и синджирите, като днес мнозина предпочитат именно дамски златни колиета.

Ако по някаква причина се въздържаме да носим златни гривни или пръстени, колиетата си остават универсални и изключително удобни.

Свикнете ли веднъж с тях, трудно ще се лишите от присъствието им.

Еднакви и същевременно различни

Често пъти съгласуваме избора на бижу в съответствие с дрехите, които сме решили да облечем. Много удобна се оказва функцията на колиетата, които могат да променят вида си според висулката или дължината на закопчаване. Ако сте с по-официален тоалет (топ и сако), семплите детайли ще задържат вниманието. Важно е да запомните едно единствено правило – дрехите и бижутата не трябва взаимно да се засенчват, а да се допълват.

Към правилата за съчетаване на горните дрехи с колието трябва да добавим и всичко останало, което носим. Това може да е шалче или други бижута. Обърнете внимание на последните. Те не само трябва да са в същия нюанс (злато с жълти елементи по дрехите, например), но да пасват и като модел.

Най-подходящо би било да си ги купите в комплект. Ако това не е опция за вас, изберете нещо, което максимално се доближава. В случай, че висулката и колието ви са по-едри, обеците трябва да бъдат ситни. Ако държите да си сложите любимите пищни висулки, нека колието едва загатва за себе си.

Ще откриете и много опции за комплекти от колиета. Няколко модела в синхрон с различна дължина могат да са перфектен завършек на тоалета.

Предимствата на златото

Това е най-универсалният скъпоценен метал. Той няма да ви подведе никога, независимо колко дълго го носите.

Освен този факт си заслужава да отбележим, че сама по себе си покупката му е истинска инвестиция. С малки промени според икономическата обстановка, вложението ви си остава гарантирано.

Високо оценен подарък

Без значение дали ще уцелите на 100% предпочитанията за модел, златният накит винаги ще си остане високо оценен подарък. Ако висулката на колието позволява личен надпис, това ще го направи вечен спомен за притежателя му.

Допълващите се накити за двойки са много актуални.

Какво са две приятелки или влюбени двойки, без еднакви бижута заявяващи тяхната принадлежност.

Нека оставим накитите да говорят сами за себе си. Запознайте се с последните модни тенденции на https://shine.bg и си позволете да помечтаете за още малко красота.