По време на кърменето жената има потребност от максимални удобства, за да създаде своята пълноценна връзка с детето

Нищо не бива да смущава жената по време на процеса на кърмене.

 В тези ценни мигове се осъществяват и първите стъпки на пълноценна връзка с бебето. Може да са съпроводени с повече притеснения и различни проблеми, което допълнително подсказва да се осигурят максимални удобства за целта.

Ако подготовката е стартирала преди раждането, впоследствие всичко се случва по-лесно, отколкото сте предполагали. Особено важен е изборът на сутиени за кърмачки, защото има специфики при покупката им.    

Нека притежаването му да намери място в предварителния ви списък, но може и да сте го пропуснали покрай останалите задачи преди появата на новия член на семейството. Все пак е за предпочитане да сте си го набавили, още преди да се запътите към болницата.

И тук критериите, които следва да ви водят, не са обвързани толкова с мода, стил и марка. Приоритетна е функционалността, за да си гарантирате спокойствие и да предпазите гърдите си от допълнителни раздразнения.

В третия триместър е най-подходящото време да заложите на тази покупка и да се насочите към подходящия модел сутиен за кърмачки. Всъщност специалистите препоръчват именно това: да го носите още по време на бременността, разбира се в края на месеците, защото тогава вече гърдите са напрегнати и чувствителни, а подходящата опора може значително да ви облекчи.

Кои са ключовите фактори при избора:

1.    Еластичност

Доста съществен елемент на сутиена за кърмене, като това гарантира прилягане върху бюста и оформяне с лекота, което не създава никакъв дискомфорт.

2.    Дишаща материя

Естествените материи са задължителни, защото гърдите трябва да дишат, а зърната да са лишени от рискове за възпаление. Не е препоръчително да създавате риск от проблеми, още преди самото начало на кърменето.

За изработката се използват комбинации от ликра и памук в различни пропорции, което е отличен признак за гъвкавост и еластичност.

3.    Удобни презрамки

Тяхната материя и възможност за разтягане са особено важни, защото трябва да ви пасват перфектно. Когато те са еластични, се избягва впиването в кожата, а сутиенът остава стабилен, поддържайки и покривайки гърдите.

4.    Ролята на заместителите

Спортните сутиени значително наподобяват сутиените за кърмене, но е индивидуален подход доколко те са решение в случая. Техните презрамки са широки, мека и обикновено от памук. При кърмаческият вид обаче има достъп чрез отвор със секретно копче или плат, което ви предоставя бърза реакция за сучене, когато бебето е гладно.