Ароматните масла и аромати се използват през цялата човешка цивилизация и в съвременните времена все още са съществена част от навиците за красота на всяка жена. Изборът на подходящ аромат може да промени настроението ви, да предизвика спомени и да изрази вашата индивидуалност, но не можете да носите един и същ аромат през цялата година (без значение колко го обичате). Макар навиците ви за мода и красота да са важни, те се променят от зимата към лятото. Това би трябвало да се случва и с вашия избор на аромати.

Ето продукти, които можете да разгледате веднага: https://fragrances.bg/products-without-package-for-women.

Каква е разликата между летните и зимните аромати

Лятото е време за приключения на открито, барбекю, коктейли и плажни дейности, а парфюмът ви трябва да е израз на начина ви на живот. Също така е важно да промените ароматите в зависимост от сезона, тъй като ароматите обикновено са силно повлияни от температурата. Топлината кара аромата да се изпарява по-бързо; ето защо летни и зимни аромати се различават.

Ако ароматът е твърде силен, през лятото може да стане неприятен. Без съмнение ароматите през по-топлите месеци трябва да са по-леки и освежаващи, за разлика от зимните аромати, които са наситени и топли. Този сезон е основно за аромати, които са женствени и ефирни, като цитрусови плодове, зелени чайове и флорални мотиви като жасмин и тубероза.

Отлични предложения можете да откриете и тук: https://fragrances.bg/blog/parfiumni-testeri-vs-parfiumi/.

Какви аромати да избягваме през лятото

Въпреки че леките цветя са фантастични за лятото, има някои цветя, които трябва да избягвате, както и всякакви прекалено сладки аромати. През лятото стойте далеч от тежки флорални смеси, пачули, сладки аромати, ванилия и ориенталски нотки.

Как да направите аромата си по-издръжлив в лятната жега

Можете да накарате аромата ви да издържи по-дълго през лятото (когато обикновено се изпарява бързо) чрез наслояване на продукти като лосион за тяло или масло, но внимавайте да не прекалявате. За още по-добри, резултати опитайте да подготвите кожата си и не забравяйте да използвате сапуни и лосиони без мирис, така че парфюмът ви да не е принуден да се състезава с тях.

Как да изберете аромата за вашата личност

Когато купувате перфектния летен аромат, трябва да опитате да изберете такъв, който да отговаря на вашата личност. Има някои основни въпроси, които можете да си зададете, преди да купите аромат. Така например можете да се запитате колко често планирате да го носите (веднъж сутрин, прилаган многократно, само за специални случаи?) и кои са любимите ви миризми?

Вие сте парти момиче, което обича светлините на прожекторите и нощния живот? Срамежливата консервативна жена, която е дори по-мъдра за годините си? Романтичката, която обича класическите аромати и блясъка? За всички стилове има подходящ аромат.

Важното е наистина да разберете, че няма как да разчитате само на един единствен аромат през цялата година. Понякога дори не е редно да използвате един и същ през цялото денонощие или при всеки повод, защото всеки случай е индивидуален.

Помнете, че избирането и носенето на парфюм може да бъде истинско изкуство. Бъдете принципни при носенето на аромат, защото това как и кога ухаете говори повече за вас, отколкото някога сте предполагали.

Пожелаваме ви красиво лято и с успех с избора на подходящ за него парфюм!