Много от мъжете при над 40 годишна възраст имат дисфункция и възпаление на простатната жлеза, което налага честото уриниране, особено изразено през нощта. Има ли лечение на проблема и може ли хранителната добавка Saw Palmetto на Now Foods да ни помогне? За какво служи и кога е подходяща за прием?

Какво представлява Сау Палмето на Now Foods

Saw Palmetto представлява екстракт от палмовото дърво Сереноа, наричано още палма джудже с височина около 2 метра. Особеното тук, е че това дърво расте изключително бавно и може да доведе до растителен период от един век например. Нейните плодове са черно-червени със средна големина и ядка в средата. Индианците първи забелязват, че животните им, които ядат растението са значително по-здрави от тези, които не го правят.

Формулата на Saw Palmetto Berries Natural от Now Foods е базирана на естествени екстракти от тази билка, предлага се във вид на хранителна добавка и се прием на капсули или таблетки.

За какво служи

Този продукт многократно е доказал положителния си ефект върху подутата и възпалена простата, както и при лигавиците и ларингита. Той значително подобрява качеството на състава на сперматозоидите и облекчава уринирането. Компонентите на екстракта също намаляват риска от хиперплазия и тумори.

Този препарат ще подобри кръвоснабдяването на простатата и ще нормализира процесите на уриниране. От друга страна, ще подобри сексуалните функции и бъбречната дейност. В резултат от приема на Saw Palmetto може да се очаква още:

  • поддръжка работата на жлезите на простатата;
  • намалява симптоматиката в следствие на промените;
  • повишава се ерекцията и сексуалната активност;
  • намаляване или предотвратяване на хиперплазия.

Според различни клинични изследвания и мнения на експерти, продуктът Saw Palmetto намалява до нормалното състояние възпалената простата или увеличава нездравословно атрофиралата. 

За кого е подходящ и как се приема

Препоръчителният прием е една доза два или три пъти дневно с вода или по време на хранене. Saw Palmetto е предназначен предимно за мъжете над 30-35 годишна възраст. Проучвания още показват, че мъжете след 45 годишна възраст могат да очакват възникване на възпаления с простатата. Подобни репродуктивни проблеми са нещо естествено с напредване на възрастта, особено при мъжете.

Препоръчително е покупката да се прави само от познати вече и доказано предлагащи качествени оригинални продукти на достъпни цени. Това са предимно специализираните магазини, работещи директно с брандовете и са оторизирани вносители за странат.