Всеки знае, че закуската е най-основното хранене – никак не бива да го пропускаме.

Сутрешното хранене е способно да снабди организма ни с много енергия и да ни даде онзи необходим старт за деня, който ще ни помогне да осъществим всичките си цели и задачи.

Ако търсите идеи за вдъхновение за закуската сутрин, то сте попаднали на правилното място – смутито е перфектен избор за онези от вас, които не само желаят да не пропускат първото хранене за деня, но и държат то да бъде максимално здравословно и изпълнено с витамини и фибри. В днешната статия ще ви разкажем малко повече за тази чудодейна напитка, както и ще споделим с вас няколко идеи за рецепти.

Какво ни е необходимо, за да си направим перфектното смути сутрин?

От гледна точка на кухненското оборудване, единственото, което би ви потрябвало, е блендерът – тези уреди набират все по-голяма популярност и безспорно се нареждат сред най-любимите кухненски добавки от асортимента. За направата на добро смути ви е необходим достатъчно мощен уред, за да сте сигурни, че всички съставки биха се разбили наистина добре и качествено. Добрата новина е, че за разлика от обикновените сокоизстисквачки, където ценните фибри и витамини от плодовете остават в остатъците, то при блендерите консумирате продуктите в тяхната цялост под формата на течна хомогенна смес.

Идеи за закуска под формата на смути за повече енергия и здравословен старт на деня

Бихте могли да използвате вашия блендер за направта на наистина превъзходни плодови и зеленчукови смутита. Правилото, което трябва да спазвате, е да не пускате в контейнера прекалено твърди компоненти, тъй като това увеличава риска от счупване на смилащите ножове.

За направата на плодова закуска под формата на смути, бихте могли да използвате банани, ябълки, праскови, кайсии, ананас, ягоди, малини – практически всякакви видове плодове. Нарежете ги на едри парчета и ги добавете към контейнера на вашия бледнер. От гледна точка на зеленчуците, там също не срещате никакви ограничения – идеално здравословно зеленчуково смути се получава при смесването на краставици, магданоз, грах, броколи.

С помощта на вашия уред с лекота бихте могли да приготвяте и крем супи – картофена или тиквена, такава от червена леща или грахова. Всичко зависи от собствените ви предпочитания и вкусове. В блендера бихте могли да добавяте и различни по вид подправки, ядки или семена. Това ще добави още количество витамини и фибри към и без това здравословната смесица от компоненти.

Надяваме се, че сме били полезни в даването на ценни съвети, идеи и насоки, които час по-скоро бихте могли да имплементирате в ежедневното си хранително меню.