Хазартната индустрия се разви до такава степен, че играчите вече могат да залагат на абсолютно всичко – от спорт, през казино, та чак до политика. В богатата палитра на букмейкърите вече ще откриете и залози за електронни спортове. Това са същите онези компютърни игри, които сте играли в детството си, а някои от вас вероятно продължават да практикуват. Електронните спортове се превърнаха в индустрия за милиони, която привлича изключително голям интерес в гейминг средите. За това не е изненада, че вече се предлагат залози за електронни спортове, като в Ефирбет може да разгледате всички букмейкъри в България, в които може да залагате. Макар и електронните спортове да са сравнително нов пазар за бетинг компаниите, все повече играчи се насочват към тях и залагат на различните турнири и състезания.

Най-популярните eSports игри в голямата си част няма да ви изненадат. Това са CS:GO, FIFA, League of Legends, World of Warcraft, Dota и много други. По целия свят се провеждат десетки международни турнири и първенства, в които участват някои от най-добрите играчи и отбори. Правилата са лесни – един срещу друг се изправят играчи или отбори в зависимост дали е индивидуална или отборна надпревара. За залагащите остава по-сладката част – да опитат да познаят кой ще надвие в дадена електронна игра, правейки залог в някой букмейкър. Разбира се, вие трябва да се уверите, че турнирът, на който искате да залагате, присъства на сайта на букмейкъра. Ако пък не сте толкова запознат с календара на електронните спортове, то просто може да отворите eSports секцията на даден букмейкър и да разгледате предлаганите събития и пазарите към тях.

Като нов вид раздел за залагане, електронните спортове все още не са толкова познати, но ако сте „навътре“ в нещата, то може да попаднете на много изгодни оферти и да се възползвате от високите коефициенти, давани от букмейкърите. Ако следите изкъсо електронните спортове или просто обичате да играете компютърни игри, то разделът за залагания на eSports определено ще ви хареса. Залозите не се различават по нищо от традиционните залози в спортните секции, като и тук можете да познавате краен изход от дадено събитие. В зависимост от това каква е играта, ще видите и различни, по-специфични пазари. Така например ако залагате на CS:GO, може да опитате да познаете колко headshots ще има в дадена игра. Или пък с каква голова разлика ще спечели отбор „Х“ срещу отбор „У“ на FIFA. Естествено – вашият избор се свежда до това какво предлага букмейкърът, като на този етап все още пазарите за електронни спортове са сравнително ограничени откъм избор. Очаква се обаче това да се промени в следващите години, съдейки по все по-големия интерес към електронните спортове.

На този етап основните залози в електронните спортове са на краен изход, познати като „единица“ или „двойка“. Хубавото е, че вие можете да залагате на електронни спортове и в реално време, тъй като букмейкърите предлагат залози на живо. Още по-добрата новина е, че букмейкърите имат пряко излъчване и дават възможност на играчите да гледат как се развива играта в реално време. Така едновременно ще можете да следите играта и да правите залози на живо. Това може да ви бъде от голяма полза при залагане, защото имате по-голяма представа как се представят двата отбора, или съответно двамата играчи. Залозите на живо и прякото предаване в електронните спортове са огромно предимство и много играчи ги използват както за забавление, така и за да тестват своите умения да познават развоя на събитията.

Електронните спортове набират все по-голяма популярност сред залагащите. Ако искате да разнообразите от традиционните залози на спорт, то електронните спортове няма да ви разочароват. Емоциите по време на вашата игра са гарантирани.