Куриер

За всеки онлайн бизнес е предимство да лансира продуктите си в чужбина. Това ще разшири потенциалната мрежа от клиенти и ще увеличи възможностите за печалба. За да сте сигурни, че стоките, които предлагате, ще достигнат навреме и в най-добрия си вид до крайните потребители в различни страни по света, от съществено значение е да откриете надежден куриер, с когото да работите. На какво да обърнете внимание, когато сравнявате оферти.

Уверете се, че този куриер, на когото ще се спрете, разполага с необходимата партньорска мрежа зад граница

Това ще ви гарантира проследимост на пратката, от подаването ѝ в офиса на вашия куриер, до приемането ѝ от клиента. Проследимостта е от изключително значение, за да знаете във всеки един момент какво се случва и да сте спокойни, както за сигурността на пратката, така и за навременната ѝ доставка. Детайлната проследимост на пратката, която само надежден куриер с утвърдени контакти може да предложи, ще ви даде възможност също да дадете подробен и конкретен отговор при запитване от страна на клиента, кога може да очаква доставка.

Доверете се на куриер, който се ангажира с точни срокове и предлага приемливи цени

Забавяне на стоката е една от основните причини за връщане на пратки. Сведете до минимум тази възможност, като изберете надежден куриер, с когото да работите и посочите реалистични срокове за доставка. Изискайте също различни ценови оферти съобразно спешността за доставката. Нормално е за пратки, които не изискват експресна доставка, цената да бъде по-ниска.

Дългосрочните отношения с доказан куриер ще ви донесат много ползи

Добре е да поддържате дългосрочни отношения с утвърден в бранша куриер за международни пратки, от когото сте доволни. По този начин ще знаете какво да очаквате, а и той ще е наясно с вашите конкретни изисквания. Възможно е също да получите отстъпка, когато работите с един и същ куриер, който да доставя вашите пратки в чужбина.

Защо за всеки онлайн бизнес е от значение да работи с надежден куриер

През последните години популярността на онлайн търговията нараства значително. Все повече хора предпочитат да правят своите покупки по интернет, тъй като им пести време за обиколки по магазините и им дава възможност да избират и продукти от чуждестранни източници. Това означава, че основната връзка между търговец и клиент на практика е куриерът, който извършва доставката.

За да сте сигурни, че вашият бизнес ще бъде представен по най-добрия начин пред вашите клиенти, трябва да изберете надежден и сигурен куриер, като Direx например, който е един от утвърдените в бранша. Поддържайки дългосрочни отношения с утвърдена фирма за международни доставки ще сведете до минимум броя на върнатите пратки и ще увеличите значително броя на доволните си клиенти. Това ще ви гарантира не само много позитивни отзиви за вашия бизнес, но и значително увеличаване на печалбите.