Пуловерът е едно от най-практичните и удобни дамски облекла за есенно-зимния период. Освен това, с помощта на този основен елемент от гардероба, можете да направите визията си по-разнообразна и интересна, да добавите стил, жар. Не всяко момиче обаче знае как да избере правилния пуловер. За това сме подготвили за вас полезна информация, която със сигурност  ще ви е от полза.

Факт е, че разнообразието от стилове, цветове и материали за изработка на пуловери е невероятно и дизайнерите няма да спрат дотук. Видовете дамски пуловери се увеличават всяка година. Но какви пуловери да носите, за да сте винаги модерни и неотразими? С какво да ги комбинирате? Прочетете.

Какво е различното между джъмпер и пуловер

Мнозина са объркани, когато ги питат за видовете плетени пуловери и техните имена. Това не е странно, защото характеристиките не са толкова различни, но все пак са там. Струва си да разберете стиловете на плетените пуловери и не само, за да не правите грешки и да знаете от какво нещо се нуждаете и колко е модерно да носите пуловер.

Пуловер – плетено облекло, най-често от дебела прежда, без закопчалки. Средната дължина е до ханша, но популярни са както късите, така и удължените модели. Основната характеристика е висока яка, покриваща врата. Тя може да бъде двуслойна или трислойна.

Джъмперът е най-разнообразният артикул. Това обикновено е плетена дреха без яка, дължина до талията или ханша. Може да има малка закопчалка, да бъде без ръкави. Най-често има кръгло деколте. Първоначално носена от спортисти по време на тренировки, по-късно Коко Шанел започва да използва модела в шоута си.

Пуловерът е вид джъмпер. Общите характеристики са дължината. Отличителна черта – без закопчалки и V-образно деколте, тъй като те се обличат изключително през главата, откъдето идва и името pull over – „облечете се отгоре“.

Как да изберем

За да направите добра покупка, има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора:

–              Материал

–              Размерът

–              Стил

–              Цвят

Разбира с материалът, от който е изработена дрехата е от основно значение. Винаги се придържайте към естествените материали и избягвайте изкуствените. Размерът трябва да е точният, за да изглеждате винаги перфектно. Колкото до цветовете, заложете на любимите си гами и на тези, които ви подчертават. 

Първо, струва си обективно да оцените фигурата си, като отбележите основните й недостатъци и визуално ги прикриете с подходящия модел пуловер. Ако имате широки рамене, изберете пуловери, които падат свободно, с V-образно деколте, плюс ще бъде щампа с вертикални ивици. Избягвайте обемна яка. Момичета с широки бедра трябва да купуват пуловери с дължина точно над тазовата линия. Ако искате да скриете корема си, изберете прав пуловер, който достига дължина до средата на бедрото. За да увеличите бюста, трябва да изберете набит плетен пуловер с ярък акцент върху гърдите.

Изборът е огромен,а пуловерът необходим за всеки дамски гардероб, особено през зимните месеци, когато трябва да облечем топла и удобна дреха.

Ако търсите основен пуловер, разгледайте практичните опции, които ще отговарят на повечето външни образи: фин плетен пуловер със средна дължина, буклен плетен пуловер с гърло. Тези две опции ще бъдат печеливши.

Източник: kapere.com