Часовникът е многофункционален хронометър, стилен аксесоар и индикатор за статуса на собственика. Популярността на ръчните часовници не е случайна. В крайна сметка това не е само устройство за определяне на текущото време на деня, но и атрибут на успешни, самоуверени хора. Освен това съвременните хронометри са оборудвани с богата функционалност, която разширява възможностите им и дори може да замени смартфон в някои ситуации. Ще разгледаме 5 от най-бюджетните марки мъжки часовници.

Casio
Cisco е известна японска марка, която произвежда електронни устройства. Най-популярната марка часовници, произведени от тази компания, е G-Shock. Нейната особеност е способността да издържа на удар, въздействие на вода, падане от височина. Casio GW-M5610-1E се счита за един от най-добрите модели според отзивите на клиентите. Това е надежден кварцов часовник с пластмасов корпус и каишка. Те издържат на силен удар и могат да се използват за гмуркане. Дизайнът включва спортни функции, показване на дата, будилник, автоматична светлина, почасов сигнал. Предоставена е функция за радио синхронизация за коригиране на точността на хода. Плюсове: числата се показват в електронен вид; захранва се със слънчева батерия; специален индикатор информира за нивото на зареждане; зареждането на батерията продължава 10 месеца без презареждане; Функцията за пестене на енергия може да удължи работното време до 26 месеца. Ако се чудите на коя ръка да носите тези часовници прочетете статията https://timedix.bg/blog/na-koq-ruka-se-nosi-chasovnik/.

Orient

Японска компания, чиято история започва преди около 120 години. В началото това бил малък магазин в Токио. Собственикът му, Shogoro Yoshida, продавал вносни часовници. Той обаче мечтаел да създаде собствена марка японски часовници. И успява. През 30-те години открива завод, който през 50-те год. започва да работи с пълен капацитет. Orient е една от най-разпознаваемите марки днес. Отличен представител на марката е Orient FUZ01004B0, както сами можете да се уверите при мъжките часовници от Timedix. Часовникът е обичан от мнозина заради изискания си дизайн и отличните технически характеристики. Плюсове: 10 АТМ водоустойчивост; минерално стъкло устойчиво на надраскване; мултифункционален дисплей с показател за дата; покритие от розово злато и черна кожена каишка.

Diesel

Сравнително млада марка. Основана е през 1978 г. в Италия. Първоначално се произвеждат дрехи под тази марка. През 1995 г. компанията стартира производството на часовници, които се търсят в Европа и до днес. Общи характеристики на часовниците от Diesel са със страхотен дизайн, оригиналност на идеите и прецизно движение. Всички модели на марката са ярки, необикновени, но се различават със сдържаност и краткост. Един от най-добрите примери е Diesel DZ7125 със своя забележителен дизайн и големина на корпуса, необичаен, ултра модерен външен вид.

Seiko

Ръчните часовници Seiko привличат вниманието със своята безупречна прецизност, перфектен дизайн и технологичност. Продуктите на тази японска компания са спечелили много международни награди. Тя е специализирана в производството на кварцови и механични часовници в различни ценови категории. Всички модели се отличават със солиден корпус, стилен дизайн, високо качество и индивидуалност. Часовниците Seiko си остават все още класика.

Citizen

Citizen е друг известен представител на Япония на пазара на луксозни часовници. Марката притежава много важни изобретения в часовникарството: най-точният кварцов механизъм в света; водоустойчив корпус; първите електронни часовници; механизъм със слънчева батерия; часовник за плуване с дълбокомер. Едно от най-новите иновации на компанията е механизмът Eco-Drive. Същността на технологията е превръщането на слънчевата светлина и изкуствената светлина в чиста енергия, която се използва за зареждане на батерията. Те са направени в милитъри стил, имат повишена здравина и много функции. Плюсове: тахиметрична скала; хронограф, хронометър, показване на дата; степен на защита от влага – 10 Bar; индикатор за запас на мощност .