Едва ли има нещо по приятно от заемане с обзавеждането на новия ни дом. Собственото жилище е мечта за всеки и е напълно естествено да ни обземат вълнение и вдъхновение, когато дойде моментът да превърнем помещенията си в онези стаи, които винаги сме си представяли.

Започвайки от кухнята като едни от най-важните елементи в дизайна на апартамента, вие вероятно вече имате определена визия в главата си относно как именно да изглеждат те. Сигурни сме, че сте отделили достатъчно време и мисъл по отношение на това да ги изградите по максимално най-функционален и удобен начин. И макар това да е основна търсена характеристика, ние все пак сме наясно с важността от това кухните ви да са и красива. Събрахме за вас няколко съвета, предоставени от Kuhnia.bg, касаещи интегрирането на цвят в дизайна на кухни. Гарантираме, че ще откриете множество полезни идеи.

Цветовете в кухнята определено изпълняват ролята на акценти

Ако сте подбрали неутрални или дървесни цветове за основните корпуси на вашата конструкция, то вероятно бихте желали да инкорпорирате и акцент в дизайна. Един от начините това да се случи е да заложите на контрастен цвят. Бихте могли да заложите на цветен гръб или някое от шкафчетата на кухнята ви да е в различни багри от останалите. Същият цвят бихте могли да включите и в други елементи от кухнята – чаши, покривката на масата, килимче, картини. Не забравяйте, че включването на контрастен цвят задава цялостния тон на помещението.

Акценти биха могли да бъдат и аксесоарите във всички кухни

Ако сте почитатели на пикантните и нестандартни ястия, то вероятно притежавате завидна колекция от бурканчета с подправки. Идеален начин да внесете настроение и акцент в интериора е да им отредите по-специално място, а и да заложите на съдове от една и съща гама. Така те ще добият вида на колекция и безспорно ще допринесат към дизайна с доза уют и кулинарно вдъхновение.

Не забравяйте и зоната около прозорците

Една стая е приятна, когато е добре осветена, но не винаги достатъчното количество светлина е достатъчно. Не забравяйте да обзаведете и зоната около прозорците си – заложете на красиви пердета или щори, а по перваза разположете саксии с цветя. Дали ще са изкуствени, или естествени такива, зависи изцяло от вашите вкусове и предпочитания. И един бонус съвет – чудесно кухненско решение е да отглеждате в саксия пресни подправки. Трудно нещо се сравнява с аромата и свежестта на ментата, която ще се носи из помещението.

Наглед дребни, гореизложените съвети ще превърнат всяка кухня в любимата стая от жилището.