Пролетта настъпи и без съмнение всички ние сме завладени от добро настроение и желание за обновяване на гардероба и козметичната колекция.


Част от любимите ни козметични продукти безспорно са парфюмите – едва ли има човек, който да не обича благоуханието им и свежестта, с която ни обсипват при всяко впръскване. А за пролетта всеки от нас би предпочел именно енергизиращи и освежаващи аромати.

Споделяме с вас кои именно съставки да търсите в парфюмите, ако искате официално да отбележите настъпилата пролет и в ароматната си колекция.

Флоралните есенции ще са най-добрите ви приятели

Флоралните парфюми асоциираме със свежест, безупречен аромат и нежност. В състава им често влизат бели цветя като жасмин, момина сълза, но срещаме и рози, виолетки, ирис, нарциси, фрезия – всички те умело се съчетават и създават едни наистина прекрасни аромати, които не оставят никого равнодушен. Определено най-подходящите парфюми за пролетта са именно онези, които имат в състава си цветя.

Ако пък имате подчертан интерес към пикантността, то ориенталските парфюми са точният избор за вас.

Мнозина ги определят като по-подходящи за летния сезон, но определено има доза закачливост в това да се носят и през пролетта. В състава им откриваме темпераментни съставки като джинджифил, канела, ванилия, че дори и черен пипер – леката лютивина на аромата ще ви впечатли и ще остави трайни отпечатъци както във вашето съзнание, така и в това на обкръжението ви. Гарантирано всеки ще се обръща след вас.

За къде без цитрусовите парфюми?

Едва ли има нещо по-свежо и освежаващо от уханието на цитруси. Тези парфюми разгръщат ароматите си с помощта на съставки като лимони, портокали, грейпфрути, мандарини – вплетени в една прекрасна комбинация, те ще допринасят към деня ви и доброто ви настроение с прекрасния си аромат.

Независимо от личните ви вкусове, носенето на парфюм е нещо, което все по-малко хора пропускат. За мнозина благоуханните есенции са незаменима част от козметичната колекция и вървят ръка за ръка със стила и класата. Често те се превръщат в запазена марка за носещия ги – личността ви и цялостното ви излъчване ще се свързват с аромата на конкретно благоухание, което ще кара околните да се сещат именно за вас всеки път, когато го усетят.